Egy fantasztikus módszert mutatunk neked, amivel még a nagyon elszíneződött fuga is újra szép lehet! Minden háztartásban legalább egy helységben van járólap vagy csempe, amik fugáiba eléggé be tudja venni akár a kosz vagy a penész.

Mindannyian találkoztunk már hasonló problémával, hogy mégis milyen nehéz megszabadulni ezektől a szennyeződésektől. Egy egyszerű mosószeres sikálás alig segít valamit. Valóban szép tiszta fehér csak akkor lesz újra a fuga, ha fogkefével vagy körömkefével lát neki. Alaposan végigmenve rajta az alábbi,otthon is elkészíthető tisztítószerek egyikével.

Nyilván a boltban kaphatókkal is hozzáfoghat, de ha van gyermek, kutya, macska vagy más háziállat az otthonában, jobb ha nem vegyszerekkel súrolja végig lakását.

Leggyakrabban a konyhákban járólap és csempe van. Itt lehet a legnagyobb mértéke a fugák elszíneződésének. Azért mert a konyhában zsír és pára kombinációja letapad. A zsíros szennyeződéseket még a sima felületű tányérokról is rendkívül nehéz eltüntetni, a csempék közül pláne.

Az pluszba tetézheti, hogy a zsír alatt esetleg por és kosz bújik meg, amit pedig végképp csak valami komoly szerrel lehet eltávolítani. A járólapok fugáinak elszíneződéseiben jelentős szerepe van a felmosóvíznek is. A fuga nedvszívó anyag, így a felmosás során a már koszos felmosóvíz bekerül a pórusaiba, ezután szürkül el.

Ami azt illeti ezt a folyamatot megelőzni vagy megakadályozni  esélytelen. De pár egyszerű módszerrel újra széppé és világossá teheti csempék/járólapok közeit.

Íme az anyag amivel újra széppé teheti a fugákat!

Hozzávalók:

  • 7 pohár víz
  • 1/3 csésze citromlé
  • 1/2 csésze szódabikarbóna
  • 1/4 csésze ecet

Alkalmazás:

Lehetőség szerint spricceljük a szert a padlóra, pár percig hagyjuk rajta, majd utána alaposan mossuk fel. Majd utána gyönyörködjünk az eredményben!