Erre számíthatunk!

Szombaton a felhők közül csak olykor bújik elő a nap. A felhőkből eleinte északkeleten, később pedig már más tájakon is előfordulhat zápor. Dél-Dunántúlon akár viharos széllökésekre is készülhetnek. Nappal a hőmérséklet 12 és 17, északkeleten 8 és 11 fok között valószínű. Késő estére 2 és 10 fok várható.

Vasárnap hajnalra a fagynak végképp búcsút inthetünk, a hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. Időjárás szempontjából a hétvége második napja is hasonlóan telik, kivéve, hogy erősödik a nappali felmelegedés. Így vasárnap is felhős idő lesz, s csak a dunántúliak számíthatnak egy kis napsütésre. Napközben keleten, estétől pedig nyugat felől újból esőre, záporra számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon ismét erős széllökések várhatók. A hőmérséklet a Dunától keletre 10 és 15 fok, aDunántúlon pedig 15 és 20 fok közé melegedik.

Hétfőn már kicsivel több napsütésnek örvendhetünk, esőre csak keleten kell számítani. A délnyugati szél nagy területen megerősödik, akár viharos erejű széllökésekkel is számolni kell. Hajnalra 4 és 10, napközben 12 és 19 fok várható.

Kedden ugyancsak erősebben és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, így a szombat reggeli számítások szerint ideig-óráig számíthatunk majd napsütésre. Záporeső és erősebb széllökések ugyancsak valószínű. Hajnalban 1 és 6, napközben 12 és 17 fok valószínű.