Ennek az országnak a hadsereg és a polgári lakossága is egyaránt kiképzettnek számít.

Nem az USA-ra, Oroszországra vagy Izraelre gondolunk. Egy olyan országot képzeljünk el ahol szinte mindenki katona. Ahol minden férfi fegyvert és lőszert kap 50. évét betöltésekor. Egy ország, ami szinte könyörög érte hogy a lakosság fegyvert vegyen. Még kedvezményeket is biztosítanak ehhez. Egy ország, ami 4 órán belül tud mozgósítania 650.000 katonát. Bizonyos információk szerint 12 órán belül az összes lakosságát. Ami 1.7 millió katonát jelent.

Egy semleges ország, ami a hegyvidéken található. A hegyek akár csak az erőd falai. A sziklák és hasadékok alagutakat rejtenek, melyek biztosítják hogy a hadsereg eljuthasson az ország egyéb pontjaira anélkül, hogy valaki észrevenné őket. Egy erősen militarizált ország, amiről nem is gondolnád, de Európa szívében található. Ez az ország Svájc!

Náluk minden férfi számára kötelező a katonaság. Ami igaz hogy csak 3 hónapig tart, de ez elegendő idő ahhoz, hogy egy férfiból katonát faragjanak. Aztán a fiatal férfiaknak fegyvert, lőszert és egyenruhát adnak, amit köteles hazavinni. A katonaképzés után is rendszeresen visszahívják őket gyakorlatra.

Mire egy férfi betölti a 32 évet, összesen 7-szer hívják be gyakorlatra, ilyenkor 3 hetet kell ott töltenie. Svájc nem avatkozik más országokban zajló fegyveres konfliktusokba. Ám számos békefenntartó műveletben vállal szerepet. Az erős haderőt csak a békefenntartás érdekében működtetik.

A polgári lakosság is fel van fegyverkezve. Svájcban hivatalosan 1,5 millió félautomata fegyver és több mint kétmillió pisztolyt tartanak nyilván. A felfegyverzett emberek száma megegyezik a kávét fogyasztókéval.