Többhetes rendezvénysorozattal készül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Berekfürdő a huszonöt éves önállóságának megünneplésére. A huszonötödik évfordulón lesz kerékpártúra, horgászverseny is. Nyár végéig tartanak majd a programok.

 

A település egykor Karcaghoz tartozott, majd 1992 júliusában nyilvánította önállóvá Göncz Árpád köztársasági elnök. Népi kezdeményezésre indították a különválást. Az 1991 őszén megtartott népszavazáson a voksolók 93,7 százaléka egyetértett az önállósulással.

Az emberek leginkább a “gyógyvízkincs” jobb kihasználását szerették volna elérni az önállósággal. Az elmúlt huszonöt évben 3 milliárd forint értékű gyógy-idegenforgalmi fejlesztés valósult meg. Mint például a nagykunsági település fürdőjének korszerűsítése is. A létesítmény évek óta nyereséges.

A szállodákon és panziókon kívül, további több mint száz magánházban kialakított szálláson is várják a vendégeket Berekfürdőn. A fogadók révén évente 130 ezer vendégéjszakát könyvelhetnek el. A több mint 1200 lakos 60 százaléka részesedik közvetlen vagy közvetett módon az idegenforgalom bevételeiből.

Ha még nem jártál ezen a gyönyörű alföldi településen és a fürdőjében, akkor reméljük hogy most kedvet kaptál a látogatáshoz. Ha esetleg még nem, akkor ez a vendégcsalogató videó biztosan segít dönteni: