Oszd meg te is hogy felhívd mások figyelmét!
Állampolgárok Figyelem! 

Sajnos az utóbbi időben nagyon megnövekedett azoknak a bűncselekményeknek a száma Magyarországon, amikor is bankkártya adatokkal élnek vissza a tolvajok, ezért nagyon fontos, hogy még mielőtt bedugná bankkártyáját az ATM-be és használná Ezeket a dolgokat feltétlen ellenőrizze: Tudni kell mindenek előtt, hogy a bankkártya egy mágnes kártya, ami digitális adatokat tartalmaz. Ha ezeket az adatokat valakinek sikerül kinyernie, például egy a képen látható az atm bankkártya nyílása elé helyezett kártya leolvasó egység segítségével, attól a pillanattól fogva minden gond nélkül tudja használni bankkártyáját, bármekkora összeget le tud róla venni, természetesen amíg a keret megengedi. 


 


Fontos tehát, hogy mielőtt elkezdenénk használni az automatát, vizsgáljuk meg körültekintően, hogy az ATM bankkártya befogadóhelye nem-e mozog, nem érzi e azt az ember, hogy az nem egy átlagos automata. Ezután próbálja meg felemelni a pin kód beírására szolgáló számlapot, mert már arra is képesek a tolvajok egyfajta dupla billentyűzetet tenni. Ilyenkor a pin kód beírása közben, ez a számlap lementi a leütött billentyűket. 

 


Amennyiben ezeket az ellenőrzéseket végrehajtja és semmi gyanúsat nem lát, nyugodtan használatba veheti az automatát. Figyelem!! Bankjától minden esetben kérjen a pénzmozgásáról sms értesítést a telefonjára hogy, bármi probléma vagy vész esetén azonnal letiltathassa bankkártyáját! 

Nagyon fontos, hogy erről minél hamarabb minél több ember értesüljön,ezért arra kérünk benneteket osszátok! Köszönjük! 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!